Επικαιρότητα

Κιλκίς: Στη φυλακή οι αλλοδαποί που κατείχαν 599 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κιλκίς, επέβαλε στον 26χρονο και τον 43χρονο ποινή φυλάκισης πέντε ετών στον καθένα καθώς επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα – μέσω του συνοριακού σταθμού Δοϊράνης – έχοντας στην κατοχή τους συνολικά 599 πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους για πλαστογραφία και συμμορία (για τη διάπραξη πλημμελήματος με το οποίο επιδιώκεται οικονομικό όφελος), «δείχνοντάς» τους το δρόμο προς τη φυλακή, καθώς, σύμφωνα με την ετυμηγορία των δικαστών, η παραπάνω ποινή δεν ανεστάλη ούτε μετατράπηκε, και επιπλέον δεν δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της ενόψει της έφεσης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι δύο άνδρες δύο άνδρες προσπάθησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος μέσω Δοϊράνης με Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στον εξονυχιστικό έλεγχο που τους έγινε βρέθηκε να έχουν στην κατοχή τους εκατοντάδες κενά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 440 έγγραφα βρέθηκαν καλά κρυμμένα στη φόδρα του μπουφάν του 23χρονου οδηγού, ενώ τα υπόλοιπα 159 σε σημείο του πορτ μπαγκάζ του οχήματος.

Βάσει της δικογραφίας πρόκειται για πλαστά ή νοθευμένα έγγραφα – χωρίς στοιχεία ταυτοπροσωπίας – διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών. Μεταξύ άλλων εντοπίστηκαν κενές ταυτότητες, άδειες διαμονής και οδήγησης, που δήθεν εκδόθηκαν σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου (Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ελβετία, Νορβηγία, Λετονία, Λιθουανία, Σουηδία κ.ά.). Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν πιστά αντίγραφα επίσημων εγγράφων και έφεραν πάνω στην επιφάνεια υδατογραφήματα, επίσημες σημαίες και ονομασίες κρατών, ενώ εστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας για εργαστηριακή εξέταση

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο σε ποια χέρια θα κατέληγαν αυτά κι αν οι δύο καταδικασθέντες ενεργούσαν για λογαριασμό άλλων προσώπων – μελών οργανωμένου κυκλώματος. Θεωρείται πάντως βέβαιο από τις διωκτικές Αρχές ότι τα έγγραφα θα αξιοποιούνταν – πιθανότατα έναντι αμοιβής – για τη διευκόλυνση ατόμων με καθεστώς παράνομης διαμονής στην Ευρώπη ενόψει της παραμονής τους ή/και μετακίνησης τους από μία χώρα σε άλλη.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους απέφυγαν να αποκαλύψουν στοιχεία για τη δράση τους, τηρώντας το δικαίωμα της σιωπής.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock