ΕνημέρωσηΟικονομία

Αλκοολούχα ποτά: Ανακάμπτει στα επίπεδα προ πανδημίας η κατανάλωση

Η άρση των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση καθώς και η αύξηση του τουρισμού φέτος, έχουν βοηθήσει την αγορά των αλκοολούχων ποτών να επιστρέψει στα επίπεδα κατανάλωσης του 2019, προ πανδημίας δηλαδή.

Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε προϊόντα όπως η μπύρα, το κρασί καθώς και τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πωλήσεις που γίνονται στο κανάλι ΗοReCa. Έτσι όσο η εστίαση παρέμενε κλειστή ή λειτουργούσε με περιορισμούς λόγω πανδημίας είχαν σημαντικές απώλειες.

Σε ό,τι αφορά την κατανάλωση κρασιού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, επέστρεψε σε «κανονικά» επίπεδα στη χώρα μας την περίοδο 2021-2022 καθώς εμφανίζεται αυξημένη κατά 39,94% σε σύγκριση με την αντίστοιχη προηγούμενη και διαμορφώνεται στα 2.803 χιλιάδες hl.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock