Κόσμος

Ταραχές στη Γαλλία: 130.000 αστυνομικοί στους δρόμους την ημέρα της Βαστίλης

Τα επεισόδια των τελευταίων ημερών ξεκίνησαν όταν ένας αστυνομικός σκότωσε σχεδόν εξ επαφής τον 17χρονο Ναέλ κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν ανακοίνωσε έκτακτα μέρα την Τετάρτη 12 Ιουλίου. Σήμερα και αύριο θα αναπτυχθούν 45.000 αστυνομικοί στο Παρίσι. Τέθηκαν σε συναγερμό δυνάμεις ταχείας επέμβασης, ελικόπτερα, τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα.

Λεωφορεία και τραμ θα σταματήσουν να εκτελούν δρομολόγια στις 22:00 (τοπική ώρα, 23:00 ώρα Ελλάδας) και τις δύο ημέρες. Πάντως μετρό και προαστιακός θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο θάνατος του 17χρονου Ναέλ Μ. από σφαίρα τροχονόμου κατά τη διάρκεια ελέγχου την 27η Ιουνίου έβαλε φωτιά στη Γαλλία: πυροδότησε επεισόδια για αλλεπάλληλα βράδια, με κτήρια να γίνονται παρανάλωμα του πυρός, όπως και οχήματα, καταστροφές και λεηλασίες δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών και καταστημάτων σε αρκετές πόλεις.

Οι ταραχές κόπασαν, όμως η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ανησυχεί για τον κίνδυνο αναζωπύρωσής τους την ημέρα της Βαστίλης.

Ήδη εφαρμόζεται απαγόρευση της πώλησης και της χρήσης πυροτεχνημάτων σε εθνική κλίμακα και αρκετοί δήμοι ακύρωσαν εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων για λόγους ασφαλείας. Ο κ. Μακρόν δεν θα εκφωνήσει εξάλλου την παραδοσιακή ομιλία των γάλλων προέδρων που συνήθως αναμεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock