Αλλαγές στις οφειλές σε Εφορία και Ασφαλιστικά ταμεία - Έως και 180 δόσεις, ποιοι μένουν εκτός ρύθμισης

loading...
Ακόμα και σε 180 δόσεις και με ελάχιστο ποσό δόσης τα 50 ευρώ θα μπορούν να αποπληρώνουν τις οφειλές τους οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που χρωστούν στο Δημόσιο.
Η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα λογίζονται ως δύο διαφορετικοί πιστωτές. Αντίθετα, το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό δεν προβλέπει συγκεκριμένο αριθμό δόσεων για οφειλές προς ιδιώτες.
Για να ενταχθεί κάποιος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη του έως τις 31 Οκτωβρίου εφέτος, θα υποστεί φορολογικό και περιουσιακό «στριπτίζ» (φορολογικές δηλώσεις, κατάλογος εργαζομένων και αμοιβές, ακίνητα, μερίσματα κ.ά.) σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να αποκλειστούν από το «κούρεμα» χρεών οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.
Οι επιχειρήσεις κατηγοριοποιούνται ως προς το μέγεθος, ανάλογα με τον τζίρο και το ύψος της οφειλής. 
Από τον μηχανισμό εξαιρούνται οι μικροοφειλέτες με χρέη έως 15.000 ευρώ, αλλά και όσοι έχουν υποβάλει αιτήσεις υπαγωγής στους νόμους Κατσέλη και Δένδια ή στον Πτωχευτικό Κώδικα.
Προβλέπεται, επίσης, ότι θα βγαίνουν εκτός ρύθμισης όσοι δεν καταβάλουν τρεις διαδοχικές ή πέντε συνολικά δόσεις σε έναν χρόνο, καθώς και όσοι αμελήσουν να υποβάλουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ ή δημιουργήσουν νέα χρέη στο Δημόσιο και δεν τα ρυθμίσουν.
                                   πηγη
loading...
Share on Google Plus

About George Makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου