Κόσμος

Γαλλία: Νεκροί μετανάστες στην προσπάθειά τους να περάσουν στη Βρετανία

Τη ζωή τους έχασαν μετανάστες στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν τη Μάγχη  από μια περιοχή κοντά στην πόλη Βιμερέ στη Γαλλία.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Voix du Nord τουλάχιστον πέντε μετανάστες πέθαναν ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Η γαλλική ακτοφυλακή επιβεβαίωσε ότι υπήρξε αποτυχημένη προσπάθεια να διαπλεύσουν τη Μάγχη και πρόσθεσε ότι η αστυνομία διεξάγει επιχείρηση σε μια παραλία μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα την Τρίτη (23/4).

Η εκπρόσωπός της δεν γνωρίζει, όπως δήλωσε, πόσα πρόσωπα αφορά το περιστατικό, αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν αρκετά «άψυχα σώματα».

Το Στενό της Μάγχης είναι από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως και τα ρεύματα εκεί είναι ισχυρά, γεγονός που καθιστά επικίνδυνο τον διάπλου με μικρές βάρκες.

Οι διακινητές ανθρώπων συνήθως υπερφορτώνουν πλαστικές λέμβους σε κακή κατάσταση αφήνοντάς τες να επιπλέουν μετά βίας, με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα κύματα καθώς προσπαθούν να φθάσουν στις βρετανικές ακτές.

Το περιστατικό έγινε στον απόηχο της ψήφισης από τη βρετανική κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ νομοθεσίας που της επιτρέπει να απελαύνει στη Ρουάντα τους αιτούντες άσυλο που φτάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρές βάρκες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock