Είναι όλα υπολογισμένα πίσω από την πλάτη μας… ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Τι κρύβεται πίσω από την κατάργηση των μετρητών χρημάτων;

loading...
Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που η παγκόσμια ελίτ των κεντρικών τραπεζών, των κυβερνήσεων και των τραπεζών θέλουν να αφανίσουν τα μετρητά αναφέρει σε ειδική έκθεση της η Phoenix Capital Research.
Και δεν είναι πραγματικά ένας πόλεμος κατά των μετρητών αλλά μια απελπισμένη προσπάθεια να στηρίξουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ταξίδι στο χρόνο
Πίσω στο 2013, η μικρή ευρωπαϊκή χώρα η Κύπρος εφάρμοσε για πρώτη φορά στην ιστορία «bail-in». Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα έκλεψε την εξοικονόμηση (σε μετρητά) από τους καταθέτες, για να καλύψει την ζημία στον ισολογισμό της. Όταν μια τράπεζα κρατάει τα μετρητά σας, τα χρήματα σας θεωρούνται «ευθύνη».
Έτσι, εάν η τράπεζα έχει χορηγήσει ένα μεγάλο όγκο κακών δανείων προς προβληματικές επιχειρήσεις και αυτά τα δάνεια δεν εξυπηρετούνται η τράπεζα χρειάζεται τα μετρητά σας για να παραμείνει στη ζωή.
Εάν ένας μεγάλος αριθμός καταθετών αποσύρει τα χρήματά του κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, η τράπεζα θα καταρρεύσει.
Αυτή είναι η πραγματική αιτία πίσω από τον πόλεμο στα μετρητά.
Αν τα μετρητά όμως παραμείνουν αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή, ποτέ δεν μπορούν να αποσυρθούν πραγματικά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Αλλά αν τα μετρητά είναι σε φυσική μορφή, ανά πάσα στιγμή μπορούν να αποσυρθούν από μια τράπεζα που δεν διέπεται από το τέχνασμα των capital controls.
Γι ‘αυτό, όταν η επόμενη μεγάλη τραπεζική κρίση χτυπήσει να θυμάστε, το επόμενο βήμα θα είναι τραπεζικές αργίες και «κουρεμα.
Αυτός είναι ο λόγος που οι παγκόσμιες ελίτ θέλουν να επιβάλλουν νομοθεσίες που θα επιτρέπουν το «κούρεμα» και θα απαγορεύουν τα μετρητά.
                                               πηγη
loading...
Share on Google Plus

About George Makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου