Ανατιμήσεις «φωτιά» Σε αυτά τα προϊόντα οι τιμές τους «εκτοξεύονται» σε λίγες μέρες

loading...
Νέο κύμα φόρων έρχεται σε λίγες ημέρες, οι οποίοι θα βάλουν «φωτιά» στην τσέπη των καταναλωτών. Από την 1η Ιανουαρίου οι τιμές πολλών προϊόντων θα αυξηθούν δραματικά.
Καύσιμα
Αυξάνεται το Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης  στη βενζίνη κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο κίνησης ο ΕΦΚ αυξάνεται κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Στο υγραέριο κίνησης η αύξηση φτάνει τα 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.
Τσιγάρα
Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,7 στα 170 ευρώ ανά κιλό. Ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.
Ηλεκτρονικό τσιγάρο
Το ύψος του φόρου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
Καφές
Θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.
Σταθερή τηλεφωνία
Επιβάλλεται νέο τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Το νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται επί των καθαρών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού.
ΦΠΑ στα νησιά
Στο τέλος του έτους, καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, εκτός από αυτά που εξαιρέθηκαν με το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού.
                                            πηγη
loading...
Share on Google Plus

About George Makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου