ΕνημέρωσηΠολιτική

Στην τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδος-Κύπρου-Ισραήλ ο Μητσοτάκης τη Δευτέρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρεί για την Κύπρο, όπου αύριο, Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.

Στις 10.00 ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στις 10:35 ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Θα ακολουθήσουν οι εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής και με το πέρας οι τρεις ηγέτες θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, Σάββατο φτάνει στην Κύπρο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Στο επίκεντρο της συνάντησής τους στο Προεδρικό Μέγαρο πρόκειται να βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ισραήλ, θέματα Ενέργειας, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ – Ισραήλ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του Προέδρου Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ τον περασμένο Μάιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τον κ. Νετανιάχου, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία και μετά την τελετή επίσημης υποδοχής θα παρακαθίσουν σε κατ΄ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου αναφέρει ότι λόγω της έλευσης των πρωθυπουργών Ισραήλ και Ελλάδας θα ληφθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας κατά διαστήματα στις επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock