ΕνημέρωσηΟικονομία

Γεωργιάδης στο CNN Greece: Το στοίχημα είναι να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη

Στο διακύβευμα των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιούνιου αναφέρεται μιλώντας στο CNN Greeece o Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας ότι «η εκλογική αναμέτρηση που έχουμε μπροστά μας έχει μόνο ένα διακύβευμα, εάν θα έχουμε ισχυρή κυβέρνηση ή όχι».

Όσον αφορά στο «μεγάλο στοίχημα» για την επόμενη τετραετία τονίζει πως είναι «να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη».

Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται «εξαιρετικά αισιόδοξος» για την ελληνική οικονομία καθώς, όπως επισημαίνει, η χώρα μας προσδοκά να πάρει την επενδυτική βαθμίδα έως το τέλος του χρόνου. «Αν δουλέψουμε σωστά και μαζί με το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, έχουμε και επενδυτική βαθμίδα, δημιουργείται ένα περιβάλλον πολύ ταχείας οικονομικής ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια» εξηγεί.

Για τη θητεία του την προηγούμενη τετραετία στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει «πολύ περήφανος για όσα πετύχαμε» ξεχωρίζοντας ως σημαντικότερα, την εκκίνηση του έργου στο Ελληνικό, την επαναλειτουργία των τριών Ναυπηγείων αλλά και το γεγονός ότι η χώρα μας είναι πλέον στην πρώτη θέση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ από την 19η στην οποία βρισκόταν.

Στο μέτωπο της ακρίβειας, σημειώνει ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει συγκριτικά με τις άλλες χώρες της Ευρώπης να έχει από τους χαμηλότερους πληθωρισμούς ωστόσο συνεχίζει να επηρεάζεται και από την αύξηση του πληθωρισμού στις υπόλοιπες χώρες καθώς οι οικονομίες συνδέονται. Επεσήμανε ότι μέτρα όπως το «Καλάθι του νοικοκυριού», το market pass, οι έλεγχοι στην αγορά, έχουν δουλέψει και «ασφαλώς θα πρέπει να συνεχιστούν από την επόμενη κυβέρνηση και με μεγαλύτερη ένταση».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock