Υποχρεωτικά μέσω τραπέζης η μισθοδοσία αλλιώς δεν εκπίπτει στα έξοδα

loading...
Πλέον για να εκπίπτει στα έξοδα η μισθοδοσία που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά πλέον να καταβάλλονται μέσω τραπέζης ή ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα όπως έχει νομοθετηθεί στο τελευταίο «μίνι» φορολογικό νομοσχέδιο οι δαπάνες που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο οποιασδήποτε εργασιακής σχέσης εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση δεν έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, δεν θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα.
Ετσι οι δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού, όπως και οι αμοιβές όσων εργάζονται με μπλοκάκι θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων εφόσον η τμηματική ή ολική εξόφληση έχει πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών. Αν οι ανωτέρω δαπάνες δεν εξοφληθούν με τη χρήση ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής ή μέσω παρόχου υπηρεσιών πληρωμών, τότε δεν θα εκπίπτουν.
Παράλληλα να υπενθυμίσουμε ότι πλέον είναι υποχρεωτικά ηλεκτρονικά ή μέσω κάρτας. η οποιαδήποτε συναλλαγή άνω των 500 ευρώ.
                                     πηγη
loading...
Share on Google Plus

About George Makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου