Κόσμος

Στον Λίβανο σήμερα ο Ιρανός ΥΠΕΞ μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Nournews που συνδέεται με την ιρανική ανώτατη αρχή ασφαλείας.

«Η επίσκεψη συμβαδίζει με τις ιρανικές διπλωματικές προσπάθειες να σταματήσουν οι επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος στη Γάζα, να αρθεί ο αποκλεισμός και να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στον καταπιεσμένο λαό της Γάζας», μετέδωσε το Nournews.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν σε μια τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών ώστε να επιτραπεί η απελευθέρωση 50 ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 150 Παλαιστίνιων φυλακισμένων στο Ισραήλ και την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο θύλακα.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων και φυλακισμένων και από τις δύο πλευρές και την ολιγοήμερη κατάπαυση του πυρός, που επιτεύχθηκε μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση του Κατάρ και των ΗΠΑ. Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι δύο διαμεσολαβητές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock