Οικονομία

Ανατροπή με τους μεγαλοοφειλέτες: Πότε θα βγουν στα μανταλάκια όσοι χρωστούν σε ΕΦΚΑ και εφορία

Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων χρωστούν σε Εφορία και Ταμεία πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας – Νέα ημερομηνία ανακοινώνει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων μεγαλοοφειλετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λίστες με τα ονόματα όσων χρωστούν σε Εφορία και ΕΦΚΑ πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή (30/6) όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η δημοσιοποίηση των ονομάτων αναβάλλεται με τη νέα ημερομηνία να αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η αναβολή της διαπόμπευσης των μεγαλοοφειλετών συνδέεται με τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» όπως η αναβίωση των παλαιών ρυθμίσεων των 120 και 72 δόσεων (χρέη πανδημίας) και της νέας ρύθμισης των 36/72 δόσεων για τα χρέη της ενεργειακής κρίσης. Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για ένταξη στις ρυθμίσεις λήγει κανονικά στις 31 Ιουλίου 2023 με ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Συνεπώς, οι μεγαλοφειλέτες θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να γλιτώσουν τη διαπόμπευση.

Από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι:

Στις 36-72 δόσεις για τα χρέη της πανδημίας και στις 120 δόσεις έχουν επανενταχθεί 20.800 οφειλέτες με το συνολικό ποσό που έχει ρυθμιστεί να ανέρχεται στα 292 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι οι φορολογούμενοι που έχασαν τη ρύθμιση των 120 δόσεων και έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν ανέρχονται σε 190.000 ενώ περίπου 10.000 είναι αυτοί που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας των 36-72 δόσεων έως την 1η Φεβρουαρίου 2023.

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται η ανταπόκριση των φορολογούμενων στο νέο σχήμα των 36-72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν την περίοδο της ενεργειακής κρίσης καθώς αίτηση έχουν υποβάλει και έχουν πληρώσει την πρώτη δόση της ρύθμισης 9.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα με το ρυθμιζόμενο ποσό να φθάνει τα 190 εκατ. ευρώ.

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock