Τρεις εκθέσεις- φωτιά διαλύουν τα όνειρα της κυβέρνησης και θέτουν σε εκλογικό συναγερμό τη ΝΔ – Ποιο είναι το οικονομικό επιτελείο του Κ.Μητσοτάκη

loading...
Πάνω από την Ελλάδα έχουν πέσει κορυφαίες δεξαμενές σκέψης και αναλύσεων, προσπαθώντας να προβλέψουν τις εξελίξεις. Όλες συγκλίνουν στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα ξαναβρεθεί στο παγκόσμιο επίκεντρο των εξελίξεων και το 2017 καθώς η διαπραγμάτευση βρίσκεται “στον αέρα” και εκτιμούν ότι πλέον είναι σίγουρη η παράταση της.
Υπενθυμίζουν  ότι η χώρα έχει δανειακές υποχρεώσεις μέσα στον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, που αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στάσης πληρωμών με πιο ορατό και σχεδόν βέβαιο ενδεχόμενο, τις εκλογές.
Στη ΝΔ επιβεβαιώνουν ότι στον σχεδιασμό του πρωθυπουργού υπάρχει το σενάριο των εκλογών καθώς υπό το βάρος των μέτρων που θα κληθεί να υλοποιήσει θα αναγκαστεί να οδηγηθεί από τις εξελίξεις σε κάλπες.


Η ΝΔ έχει τεθεί σε εκλογικό συναγερμό και ο Κ.Μητσοτάκης συγκροτεί το οικονομικό επιτελείο του.
Πληροφορίες φέρουν τον Κυρ. Μητσοτάκη να επιθυμεί διακαώς τη συμμετοχή στην ομάδα αυτή του Θαν. Γόντικα, που εργάζεται σε κορυφαία θέση σε τράπεζα του εξωτερικού, καθώς και του επίσης τραπεζικού στελέχους Μίνωα Μωυσή και καταβάλλει ο ίδιος προσπάθειες να τους πείσει να συνδράμουν στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπολογίζει επίσης στον καθηγητή Οικονομικής Ανάλυσης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Θοδ. Πελαγίδη, στον καθηγητή Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, Μιχ. Αργυρό, καθώς και στην οικονομολόγο Μιρ. Ξαφά, που εργάστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ΔΝΤ.
Στα υπ΄ όψιν του Κυρ. Μητσοτάκη βρίσκονται επίσης ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και γενικός γραμματέας του ΕΒΕΑ, Ν. Σοφιανός καθώς και ο Στ. Πέτσας, που προέρχεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ήταν στην ομάδα των διαπραγματευτών με την τρόικα το διάστημα 2012-2014.
Για τη στελέχωση της ομάδας, τέλος, ακούγονται τα ονόματα του οικονομολόγου Σωτ. Χήνου, του στελέχους του υπουργείου Οικονομικών Αιμ. Στασινάκη, καθώς και του στενού συνεργάτη του Κυρ. Μητσοτάκη, Βασ. Σπανάκη, ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο των εφοριακών και σήμερα είναι γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ.
Eurasia Group: Aυξημένη πιθανότητα εκλογών
Το Eurasia Group στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα θεωρεί ότι το μείζον ζήτημα για τους πρώτους μήνες του 2017 θα είναι το ελληνικό χρέος, τονίζοντας ωστόσο ότι το περιβάλλον δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το Eurogroup του Δεκεμβρίου: η γερμανική κυβέρνηση παραμένει ανυποχώρητη, επιμένοντας στην συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και αρνείται αν δεχθεί περαιτέρω ελάφρυνση από τη συμφωνηθείσα στο Eurogroup του περασμένου Μαΐου, ενώ από την άλλη πλευρά το Ταμείο εξακολουθεί να θεωρεί την απαίτηση για πλεόνασμα 3,5% μη ρεαλιστική. Εν μέσω αυτής της διαφωνίας, η ελληνική κυβέρνηση καθυστερεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και αρνείται να υιοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας.
                                πηγη

loading...
Share on Google Plus

About George Makis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

loading...